Monday

1 Ogos 2009 Dalam Sejarah

Hmm..setelah agak lame menyepi, Alhamdulillah hari ni masih dipinjamkan kekuatan untuk jari ni terus menekan papan kekunci ni.Bukan sengaja mendiamkan diri, tapi penguzlahan tu bertujuan mencari kekuatan yang kian hilang dan semangat yang semakin sirna..Dulu waktu tengok blog orang lain tak terupdate, dalam hati selalu cakap "napela tuan blog ni malas sangat nak update..bukannye susah sgt pun"..tp bila da kene kat batang hidung sendiri baru la tau camne keadaan sebenar.

Post kali tak nak banyak menaip, sekadar nak kongsi gambar yang diambil dari kawan sepanjang perhimpunan Mansuhkan ISA 1 Ogos baru2 ni.Best sangat dengar cite dia..

Ada jugak kawan saya yang menceritakan detik cemas ketika dia ditangkap.Tapi yang paling saya respect betapa ketenangan dia menghadapi saat2 tu.Sejarah perjuangan para sahabat menguatkan dia menghadapi detik2 tu.Tahniah awk!
k la..tak nak banyak cite, tgk je la gamba2 ni.























9 comments:

Nursyuhada M.Zulkifli said...

uish..
berani btul kwn awk ke sana ye..

ha..awk ble lagi..? ;)

sarah said...

sy ni x suke bangkang ape yg kerajaan buat...diorang buat elok da..hehe(ayt sape ek?!)

Anonymous said...

akan terungkap kebenaran,
di sebalik perjuangan..

meknol said...

sape yg awk ucap tahniah tu??jeng jeng jeng...=)

meknol said...

cume akk nk pesan.bkn p'juangn bntuk itu mnjd tnda ukur utk kite ni mujahid sbnr or x.smpai kdg2 org t'lupa bntuk p'juangn yg lain dek krn smgt tak tntu psl.kdg ade yg g tu pun tak tau knpa die pergi berhimpun.saje nk kene tgkp?sje nk tnjuk hero?ade yg mcm tu..tu yg perlu juga sama2 kita fkirkan..tp yg pnting,mnntg kzliman adlh psti & itu tugas kita sbg org yg b'ilmu..

Nursyuhada M.Zulkifli said...

Kata seorang shbt saya,
trun berhimpun antra salah satu cara utk menanam ruh perjuangan.

Negara kita je yg 'alergic' dgn perhimpunan walhal ia bagaikan suatu kemestian bagi negara-negara luar bila sesuatu isu dibangkitkan, menjadi tanda ada suara-suara rakyat yang tidak didengar & terus dizalimi..


hoho..'ter'serius plak

sarah said...

to anonymous: sbb perjuangan tu adalah utk mencari kebenaran.

to kak ainul:tahniah tu utk sume2 la yg kene tangkap.tp tertulis 'awk' plak.(cover2..)
hmm btul kak..kdg2 kta berjuang bkn krn kta nk berjuang,tp sbb terjuang..terikut kwn,ikt hati dll.mg2 perjuangan kta adlh yg haq.

to syu:lain org lain pandangannye tentang perhimpunan camni.yg pntg, kta lakukan ape yg kta rase ptt n tdk sesekali takut utk terus mara..=)

Anonymous said...

Tapi polis kata JANGAAAN.

sarah said...

jdkan kata2 polis tu cam angin je..buat xtau..